The brief was for a serene space, where ‘things’ could have their place, and the interesting design and materials could be enjoyed.  We needed to make use of every inch of available space, without feeling claustrophobic, and some areas needed the flexibility to have multiple functions.   
 
This circular kitchen on the lower ground floor is a master class in artful storage.  The full height curved cupboards in the centre contain a fridge, low-level freezer and cupboard space, which are neatly arranged around a beautiful double-door larder in the centre.  To either side, matching curved units define the kitchen space, with corresponding gantry units above.  On one side containing the extractor and the other, high-level glass cabinets.  Little quarter drum cabinets were designed to hold oil, salt and pepper on the hob side, and washing–up accoutrements by the sink side.  
 
The materials of cathedral-arched book-matched Walnut (on the units), burr walnut (on the inside face of the gantry) and figured aspen (on the centre cupboards) show a thoughtful sensitivity to materials, that will be enjoyed even more over time as the owners become familiar with the organic patterns. The brass details give a luxurious warmth and set the tone for the palette of the rest of the house’s bedroom and bathroom joinery that we designed, titled Grey + Grain.   
 
From the kitchen, you can see the dining area, the seating area beyond, and the view of the garden.  The sightlines are always of paramount consideration to SplinterWorks, by being intrinsically connected yet in defined areas, it makes you feel at ease in an open-plan room.  
 
A large cabinet beyond the kitchen houses the television, air conditioning unit, and cutlery and crockery for the dining table.   
 
Located just below the kitchen, the ultimate ‘wish list’ room is the cinema slash gym. A generous full-length wall of storage runs along the right, with a deep ledge of storage along the front of the room for media, games consoles, and a padded wall for sound insulation.  The recessed perimeter ceiling lights open up the basement space, and the walnut livery, grey tones of the walls, and the brass accents, cohesively tie in with the whole house.  

For sales enquiries please email Miles 
Or call us in the studio
+44 1225 464957
For media enquiries please email Joanna 

COPYRIGHT 2019 ALL RIGHTS RESERVED